I slutet av april gjorde Anna Carlsson en helt makalös prestation — hon satte ett nytt FKT (Fastest Known Time) på Bergslagsleden 28 mil och vi fick vara med som support. Här får vi höra hur Anna tänker kring träning och tävling och vad hon egentligen tycker är viktigast med löpning.
#193 - Carole Vennevold, från ickelöpare till ultralöpare
Det här är en historia som handlar om hjärnspöken kring löpning och hur man kan vända en rädsla för att springa tillsammans med andra till att faktiskt vara stolt över sin löpning och att klara av att springa 50 miles. Carole är en av deltagarna i 10 månader mot 10 mil och att vi fick vara med på hennes resa mot att bli en ultralöpare gör oss så stolta!
#192 - 19000 höjdmeter på Vertical Challenge med Tomas Kvapil
#191 - Erik Wickström, ultraskidor och ultralöpning
Erik Wickström kallar sig för konditionskonnässör och det stämmer bra! Tillsammans med Niklas Bergh driver han podden Lagom Kondition med fokus på skidåkning, men Erik nöjer sig inte med bara vanlig längdåkning. Han har också satsat på rullskidor, cykel, duathlon och vinter-triatlon — och såklart också ultralöpning. Men Eriks allra största merit är nog inom “ultraskidor” där han satte världrekord på 24-timmars med 43,9 mil.
#190 - Vertical Challenge och hur Ellen tränar inför bergslopp
#189 - Clara Henry, ultralöpning och konsten att springa långsamt
Varför har många så svårt att acceptera när någon inte satsar på att springa milen så fort som möjligt? Att det kanske finns andra mål med träningen och löpningen än att bli galet vältränad? Vi träffade Clara Henry i somras när hon var programledare för Hemmavasan och började prata om ultralöpning och runstreak och det slutade med att Clara anmälde sig till vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil.
#188 - Pace on Earth Invitational 24h, eftersnack
#187 - Micael Dahlen — om träning, vanor och att bli 1000 år gammal
#186 - Förberedelser inför 6-dagars med support-teamet
#185 - Katarina Woxnerud, bäckenbottenträning för kvinnliga och manliga löpare
Katarina Woxnerud är legitimerad naprapat och har jobbat med träning och utbildning i 30 år. Vi bjöd in Katarina till podden för att prata om bäckenbottenträning och hur det påverkar löpningen. Även män behöver ha koll på sin bäckenbotten, men vad är det egentligen och hur och varför behöver man träna upp dessa delar av kroppen?
#184 - Sammanfattning av maratonveckan med Anders Norén
#183 - Maratonveckan, hur man klarar att springa ett maraton om dagen i en vecka
Johnny drar igång ett stort träningsprojekt måndag den 15:e februari. Planen är att springa ett maraton om dagen i en vecka, men det han definierar som största orosmomenten är inte att klara av sträckan, utan hur han ska lösa logistiken och vardagen under tiden. Häng med, nu kör vi ett kort avsnitt per dag i en vecka!
#182 - Fettförbränning för ultralöpare och skillnader mellan kvinnor och män
#181 - Löpning i kyla
Att träna löpning i kyla — vad behöver man tänka på? Vi erkänner villigt att vi inte är experter på ämnet och har därför tagit hjälp av experterna Johanna Ojala, skidåkningscoach och programledare på SVTs Vinterstudio och Anna Carlsson, ultralöparen som bor och tränar i Abisko där det är snö 9 månader om året.
#180 - Hemmaträning för ultralöpare
#178 - Linda Aulin, löpning för fysiskt och psykiskt välbefinnande
#177 - Långa och korta ultror, vad är skillnaden?
Vi pratar om allt ifrån energi, utrustning och inställning till sömn och träning, men framför allt om de värderingar vi har kring vad som anses tuffast eller bäst. Är man bättre bara för att man springer längre eller är det kanske tvärtom — att den som springer längre egentligen är lite sämre för att den springer långsammare?
#176 - Stephan Wilson, om hur man får motivation till träning
Att hålla liv i sin motivation är inte helt lätt. Men Stephan Wilson har verkligen knäckt koden till hur man gör och här får vi massor av knep till hur man håller inspirationen och motivationen på topp. Samtalet kretsar också kring Johnnys favoritämne rutiner och hur man använder dessa för att hushålla med sin mentala bandbredd.